Slibbemonstering
  ASA bvba
  Home 
  Kwaliteitsborging
  Contact
   
  Diensten
  Handmatige boringen
  Machinale boringen
  Grondwaterstaalname
  Slibbemonstering
  Asbest in grondonderzoek
  Bodemenergiemetingen
  Bodemenergiesystemen
  Milieukundige begeleiding
    
  Links
  OVAM
  EMIS
  LNE
  Bodemplatform
  HMB B.V.
  PJ Milieu BV
   
 

Diensten | slibbemonstering

 

ASA beschikt over een roeibootje dat speciaal werd aangepast om slib- en waterbodemstalen te nemen vanop wateroppervlakten waar weinig of geen stroming aanwezig is. Staalname van de bovenste sliblaag gebeurt met behulp van een Van Veenhapper , een zuigerboor of een multi-sampler die de bovenste vloeibare fractie kan bemonsteren. Deze technieken kunnen enkel toegepast worden bij monstername van niet-cohesief materiaal onder de waterspiegel. Met de multi-sampler kunnen op anaërobe wijze monsters genomen worden in zeer uiteenlopende natte materialen.

Voor eventuele bemonsteringen onder de sliblaag – tot een beperkte diepte – kunnen we afhankelijk van de bodemsamenstelling stalen nemen met behulp van edelmanboren, door middel van het steekbussysteem of via de pulsmethode. De staalname wordt uitgevoerd doorheen een speciale opening in het bootje waarin een verbuizing kan geplaatst worden.

Dezelfde technieken kunnen we toepassen voor beken of grachten waar we vanop een brug of vanop de wal kunnen bemonsteren.

Wilt u weten wat wij op het gebied van slibbemonstering voor u kunnen betekenen? Vraag dan via +32(0)3-6059581 of per e-mail vrijblijvend een offerte aan. U bent altijd welkom op ons kantoor op het industrieterrein in Schoten. Voor het adres kunt u terecht op onze contact pagina.

 
  Contact
  Peter Luyckx
  Zaakvoerder
  +32(0)3-6059581
  peter.luyckx@asa-bvba.be
   
 
   
   
   
   
   
  home | algemene voorwaarden | disclaimer | nieuws | vacature
© 2018 | ASA bvba